top of page

Βιογραφικό Έλενας Χρυσικοπούλου

Ονομάζομαι Έλενα Χρυσικοπούλου γεννηθείσα στην Κέρκυρα στις 5/7/1971. Απόφοιτη Λυκείου το 1989. Φοίτησα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου υπήρξα ενεργός μέλος του, κάνοντας αρκετές εργασίες με την βοήθεια διακεκριμένων καθηγητών. Τελείωσα τη φοίτηση μου στη σχολή το 1996.

 

Τα έτη 1996-1998 εκπλήρωσα την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου, χρονικής διάρκειας 18 μήνες (6 μήνες παράταση).

 

Από 7/1/1998 έως 7/1/1999 προσλήφθηκα σε θέση βοηθού Ιατρού στο κέντρο αναπνευστικής ανεπάρκειας (Κ.Κ.Α.) του Νοσοκομείου νοσημάτων θώρακος “Η ΣΩΤΗΡΙΑ”.

 

Από 7/1/1999 μετακινήθηκα από το Κ.Κ.Α., στο παθολογικό τμήμα για έξι (6) μήνες, για συνέχιση της άσκησής μου στην Παθολογία, στα πλαίσια της ειδικότητας της Πνευμονολογίας – Φυματιολογίας.

 

Το χρονικό διάστημα 1/11/1999 έως 11/5/2002 και 13/11/2002 έως 10/5/2003 μετακινήθηκα στην 4η Πνευμονολογική κλινική για συνέχιση της άσκησης στην Πνευμονολογία – Φυματιολογία.

 

Από 12/5/2002 έως και 13/11/2002 ασκήθηκα αποκλειστικά στην Πανεπιστημιακή κλινική Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” στα πλαίσια του “rotation”.

 

Από 13/11/2002 έως 10/5/2003 κατόπιν συνεννόησης με τον Διευθυντή της Πνευμονολογικής κλινικής και τον καθηγητή Ρούσσο Χ., πραγματοποιούσα ενεργείς εφημερίες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρακολουθούσα το κλινικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κλινικής, ενώ έλαβα ενεργά μέρος στις θεραπευτικές μικροεπεμβάσεις. Συνολικά εκπλήρωσα ένα έτος στην Πανεπιστημιακή κλινική Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”.

 

Εκπαιδεύτηκα στις βρογχοσκοπήσεις με το εύκαμπτο βροχοσκόπιο και συμμετείχα συνολικά σε 200 βρογχοσκοπήσεις από τις οποίες μερικές έγιναν σε ασθενείς με AIDS και μερικές σε ασθενείς στην Μ.Ε.Θ.

Οι υπόλοιπες 172 βρογχοσκοπήσεις έγιναν στην Πνευμονολογική κλινική.

 

Εκπαιδεύτηκα στο Εργαστήριο Ελέγχου της Αναπνευστικής Λειτουργίας όπως: σπιρομέτρηση, διάχυση, μέτρηση στατικών όγκων των πνευμόνων και αντιστάσεων των αεραγωγών με σωματικό πληθυσμογράφο και κυρίως στην κλινική αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των διαφόρων λειτουργικών εξετάσεων των πνευμόνων.

 

Εκπαιδεύτηκα σε όλες τις μικροεπεμβάσεις που αναφέρονται στα νοσήματα των πνευμόνων όπως: παρακέντηση υπεζωκοτικής κοιλότητας, βιοψίες υπεζωκότος δια βελόνης, πλευροδέσεις και λήψη υλικού δια λεπτής βελόνης από πνευμονολογικές αλλοιώσεις και επιφανειακούς λεμφαδένες και όγκους για κυτταρολογική εξέταση.

 

Ο αριθμός των μικροεπεμβάσεων αυτών που εξετέλεσα, στην αρχή υπό την επίβλεψή μου και των επιμελητών του τμήματος και ακολούθως μόνη μου, εκρίθει επαρκής ώστε να θεωρούμαι πλέον έμπειρη, για την σωστή και ακίνδυνη εκτέλεση των εξετάσεων αυτών. Μετείχα ενεργά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της κλινικής, με πλήρη βιβλιογραφική τεκμηρίωση και σωστή κριτική σε άλλα θέματα του εκπαιδευτικού προγράμματος, συμβάλλοντας έτσι αρκετά στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση των βαρέων πασχόντων. Συμμετείχα στη διαγνωστική και θεραπευτική αντιμετώπιση πασχόντων με AIDS και καρκίνο του πνεύμονος και συνέβαλα στην ψυχολογική στήριξη των ασθενών αυτών.

 

Συμμετείχα στην εφαρμογή χημοθεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονος, βάσει πρωτοκόλλων διεθνώς αναγνωρισμένων καθώς και στην αντιμετώπιση ασθενών με χρόνια και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια με επεμβατικό και μη επεμβατικό μηχανικό αερισμό.

 

Εκπαιδεύτηκα στην τεχνική διασωλήνωσης του παιδικού αεραγωγού στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”, στο Αναισθησιολογικό τμήμα το έτος 2003 και στους ενήλικες στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

 

Κατέχω πιστοποιητικό συμμετοχής στην εκπαιδευτική εκδήλωση “Οργάνωση Ομάδας Εξειδικευμένης Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης”.

 

Επίσης συμμετείχα σε κριτικές παρουσιάσεις, μεταφράσεις άρθρων, παρουσιάσεις σε Ιατρικά Συνέδρεια και παρακολούθηση αυτών.

 

Από το Φεβρουάριο του 2003 έως τον Απρίλιο 2006, κατείχα έμμισθη θέση στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας Παίδων στο “ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ”. Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών είχα αναλάβει τον λειτουργικό έλεγχο του αναπνευστικού στα παιδιά και κυρίως την εργοσπιρομετρία.

 

Από το Σεπτέμβρη 2006 έως και το Δεκέμβρη 2007, παρείχα ανεξάρτητες ιατρικές υπηρεσίες στο Νοσοκοκείο “¨ΜΗΤΕΡΑ”.

 

Από το Νοέμβριο του 2003 διατηρώ Πνευμονολoγικό ιατρείο στην οδό Καποδιστρίου 6, Αθηνα, επίσης διατηρώ δεύτερο ιατρείο στην οδό Γκινοσάτη 8 και Ήβης, Μεταμόρφωση.

 

Δημοσιεύσεις:

By Lattearal traumatic pulmonary pseudocyst.

A case report and reviu of te literature.

“American Journal of Trauma” 19-52/2001.

 

Τηλ. Ιατρείου: 210-3841416

κινητό: 6974377233

bottom of page